tiistai 2. elokuuta 2016

Pikku parannuksia ja vinkkejä

Veneellä on yritetty tehdä paljon pieniä parannuksia. Tässä vinkit muutamaan niistä. 

Pentterin lisäpöytä

Veneessämme ei ollut mitään laskutilaa. Niinpä lieden päälle tehtiin pöytätaso, joka siirtyy kätevästi laipion toiselle puolelle, kun liesi on käytössä. En ymmärrä, miten tulimme toimeen aikaisemmin.


Kääntyvä tukisysteemi laipiossa. 

Tukea pöydälle antaa klaffin ja uran lisäksi takana oleva selkänoja


Rullalaite keulaboksissa

Pienessä veneessä on etukannella vähän tilaa ja rulla onkin kätevästi sijoitettu kannen alle keulaboksiin. Purjeen alaliikki on myös näin melkein kannessa kiinni.


Reiviköysi menee läpivientipylpyrän kautta luukun kannen läpi boksiin...

...ja kääntyy takaseinän pylpyrän kautta rullalle oikeassa kulmassa.

Sälepohja keulapiikkiin

Koska varsinkin jalkapäässä patjan alla on joskus ollut (kondenssi) kosteutta, päätimme järjestää patjojen alle kunnon tuuletuksen. Kataloogeja selatessa (ja hintoja!) alkoi mielessä kypsyä taas jonkinnäköinen DIY ratkaisu. Lopulta päädyimme IKEA:n kahteen (90cm) kaarevaan/joustavaan sälepohjaan joka kaiken lisäksi parantaisi vielä sängyn ominaisuuksia. Säleitä lyhentämällä ja kehikkoa muokkaamalla saatiin aikaiseksi varsin toimiva ratkaisu. Sängystä on tullut tosi mukava nukkua. Tuuletus on, ainakin vielä, kuivannut patjan alustan ja kaikki narina kylkeä kääntäessä on hävinnyt.6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä jossain kohtaa tulee vielä osa 2 :)

   Poista
 2. Ihan huikea idea tuo sälepohja! Meillä on painittu saman kondenssiongelman kanssa, joten tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Kiitos jakamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sälepohja on pitänyt kondenssiongelmat poissa ja tuonut huimasti lisämukavuutta. Ehdottomasti tämän kesän paras parannus :)

   Poista
 3. Tosi hyviä parannuksia ja siistiä työjälkeä. Ne on juuri noi pikkujutut, jotka tekevät veneestä toimivan. Saako udella mitä kippari tekee työkseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Varsinkin pienessä veneessä, kun tilaa ei ole paljon, pienetkin parannukset voivat tehdä ison vaikutuksen. Me kummatkin ollaan kemiantekniikan alalla eli ei puuseppiä ;) ideoita meillä insinööreillä kyllä riittää, neuvoja löytyy helposti netistä, tekemällä oppii ja välillä saadaan apua kipparin isältä :)

   Poista