sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Uudistunut Seili (24.7.2017)

Kesän toisen pitkän purjehduksen ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Seili. Saaren palvelut ovat uudistuneet sitten viime käyntimme pari vuotta sitten. Vanha kirkkolaituri (täällä ollaan yövytty aikaisemmin) on nykyään vain päivävierailijoille ja tutkimusaseman laituri toimii nykyään vieraslaiturina. Saaren toisella puolella on myös postilaituri pääasiassa päivävieraille. Koska postilaituri oli suojaisampi vaihtoehto itäisen puoleisilla tuulilla päädyimme sinne ja saatiin olla yötäkin laiturissa.

Seilin kirkko on ehtinyt joka kerta mennä kiinni kun ollaan saavuttu paikalle (yleensä alkuillasta) niin myös tällä kertaa. Saari kannattaa kuitenkin kiertää koska myös kirkon piha ja yliopistolle nykyään kuuluvat rakennukset ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset. 

Tämän kesän teemana on ollut aamianen ja koska Seilissäkin on sellainen nykyään tarjolla niin pitihän se käydä testaamassa (ennen tätä oli testattu jo Airiston ja Peterzenin). Lomapurjehduksen luksusta parhaimmillaan!

Alkuillasta postilaituriin tömähti iso joukko pieniä purjehtijoita (suurin osa alle kouluikäisiä) vanhempiensa kanssa. Innokkaimilla oli virvelit kädessä jo rantautuessa.

Seilin kirkko on vielä näkemättä sisäpuolelta. Ehkä seuraavalla kerralla sitten. 
Vanhan sairaalan rakennukset ovat nykyään yliopiston käytössä. Kesällä niihin pääsee myös sisälle katsomaan.Sisältä löytyy mielenkiintoisia artikkeileita Seilistä ja tutkimustuloksia.

Suojaisa sisäpiha oli loistava paikka aamiaiselle.


Erityistä Seilissä
  • Seilissä on historian havinaa. Isot vanhat kivitalot ovat harvinainen näky saaristossa.
  • Saaren palvelut ovat kehittyneet hurjasti ja vielä löytyy paljon potentiaalia.
  • Laitureita kolmeen eri ilmansuuntaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti