maanantai 24. heinäkuuta 2017

Minigastin ensimmäinen pitkä purjehdus 17-20.7.2017

Vuoden ensimmäinen pidempi purjehdus ja minigasti ensimmäistä kertaa yötä veneessä. Kesän viikonloput ovat olleet täynnä ohjelmaa ja päästiin vasta toisella lomaviikolla vihdoinkin muutamaksi päiväksi merelle. Matkat ovat olleet melko lyhyitä (verrattuna edellisten kesien koko päivän kestäviin purjehduksiin). Vauva veneessä vaatii hieman soveltamista ja suunnitelmien muuttamista tarvittaessa. Kaikki on kuitenkin mennyt hyvin ja minigasti nukkuu hyvin veneessä. 

Matkan ensimmäinen etappi oli Airistolle. Lähdettiin vasta alkuillasta, mutta matka meni ennätysnopeasti kovassa tuulessa. Perillä oli enemmän veneitä kuin koskaan ennen kun olemme siellä käyneet. Aamu aloitettiin hotellin aamiaisella johon kuului vohvelit. 

Päivän purjehdus vei meidät Attuun mökin rantaan. Perillä oltiin kerrankin jo iltapäivällä. Kova pohjoistuuli ja aikataulu rajoittivat seuraavan päivän satamavalintaa. Päädyttiin Paraisille, missä ei olla aikaisemmin käyty veneellä. Suojainen satama olikin hyvä valinta tuulisena päivänä. 

Tänään lähdettiin taas merelle. Saa nähdä mihin tuuli vie tällä kertaa.

Mukavaa vauhtia Airistolla. Mukana apugastina oli gastin sisko.

Toinen yö vietettiin mökkilaiturissa.Pikkukipparin vahtivuoro on vielä aika lyhyt. 

Paraisten vierasvenesatamassa oli hyvin tilaa.

Paraisten nostosilta aukeaa tarvittaessa puolen tunnin välein. Myöhästyttiin tietenkin narun vedossa minuutti. 

Vauvan windstopper fleece on loistava asu tuulisena päivänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti