maanantai 11. heinäkuuta 2016

Pähkinäinen - Keistiö 9.7.2016

Aamu valkeni tuulettomana ja lähdimme ensimmäisenä veneenä puksuttamaan kohti Keistiötä. Puolessavälissä tuuli kuitenkin nousi ja pääsimme jopa hyvää vauhtia purjeilla. 

Toisinaan pinnapilotti on loistava lisävaruste.

Perillä otettiin isopurje alas ja mökillä ryhdyttiin heti korjaushommiin. Pihalla oli lämmin ja ympärillä vaani lihanhimoisia paarmoja. Ompelu onnistui kuitenkin hyvin. Loppupäivä meni mökin varaston siivouksessa kun poistettiin kahdessakymmenessä vuodessa kerääntynyttä ylimääräistä tavaraa. Kätköistä löytyi myös melkoisia aarteita. Illalla takaisin veneelle kävellessä saatiin nauttia vielä mahtavasta auringonlaskusta. 

Kuumuus, paarmat ja plussana ergonominen työasento... 

Mökiltä mukaan tarttui ruokavarastojen täydennystä.
4 kommenttia:

 1. Terve! Kiitos hienosta blogista. Minulla on käynnissä projektina rullagenoan hankinta Avanceen, huomasin että teillä tuo asennus näyttää aika siistiltä. Oletteko hankkineet sen itse vai oliko valmiina? Olisin tarkemmista kuvista kiinnostuut kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tony. Rullan sijoitus on mielestäni aika toimiva. Rumpu ei ole tiellä jo muutenkin ahtaassa keulassa ja purjeen alaliikki on ihan kannessa kiinni. Rullalaite oli tässä jo valmiina eli me emme ole kuin säätäneet sitä pienin muutoksin. Rulla on vanha Plastimo joka sopii mainiosti keulaboksiin niin, että sinne mahtuu vielä kiinnitysköysiä, vara-ankkuri, kiilat, sähkökaapelia ym. Vaijerille olevaa reikää luukkujen välissä on suurennettu tarpeen mukaan (halk. n. 10cm). Reiviköysi menee paapuurin luukun reunasta läpi läpivientipylpyrällä ja luukun etuseinällä olevan pylpyrän kautta rummulle. Laitetaan vielä selittäviä kuvia mahdollisimman pian.

   Terveisin,

   Jani

   Poista
  2. Kuullostaa kyllä fiksulta systeemiltä, jos siitä tarkempaa kuvamateriaalia jossain vaiheessa saa niin olisi tosiaan hienoa. Meillä on omasta Avancesta pieni blogi myös käynnissä, hieman raakile mutta kehittyy kun päästään lomille :) http://avance245.blogspot.fi/

   Poista
  3. Hieno vene teillä on. Onnea, hyvä valinta ;-) Tutustutaan blogiinne mielenkiinnolla tarkemmin, kun on aikaa enemmän. Tehdään myös rullalaitteesta pieni postaus.

   Poista