torstai 7. heinäkuuta 2016

Lomalla viimeinkin, Turku - Kirjais - Kasnäs

Loma alkoi aurinkoisena ja lämpimänä. Hämmästys oli taas suuri, kuinka paljon tavaraa sitä luulee tarvitsevansa. Tällä kertaa yritettiin jättää turhat tavarat kotiin ja silti kuorma mahtui hädin tuskin farmariin. Veneessä se katosi kuitenkin mystisesti eri koloihin. Voi sitä tavaran määrää jos veneessä olisi peräkajuutta (kapteeni suunnitteli ottavansa kiipeilypatjan mukaan, mutta gastin vaatimuksista joutui tyytymään pelkkiin kenkiin). 

Kun kaikki kamat oli saatu paikoilleen suunnattiin keula kohti etelää ilman sen kummempaa suunnitelmaa. Vepsän kohdalla tuulikin nousi ja päästiin hyvää vauhtia Pensaariin asti. Siihen mennessä tuuli olikin muuttunut melko navakaksi ja suunnitelma luonnonsatamasta vaihtui suojaisampaan Kirjaisten vieraslaituriin (käytiin katsastamassa myös Pensar Syd mutta valitettavasti tuuli osui suoraan sivulta laituriin). Kirjainen osoittautuikin mainioksi paikaksi, rauhallinen ja suojaisa. Ensimmäinen lomailta aloitettiin hampurilaisilla :-) 


Kokemuksia Kirjaisista

 • todella suojaisa ja hyvä laituri poijuilla
 • tarjolla sähkö, vesi, polttoaine ja sauna rannassa
 • ravintola ja lapsille riemunkiljahduksista päätellen hyvä leikkipaikka
 • kauppa ja kulkuyhteydet Turkuun
 • hieno "tuulimylly" jonka sisältä paljastui kirjasto. Täällä ottaa, jättää tai vaihtaa lomalukemiset
 • kelluva PSS tyhjennysasema
Kirjaisten kirjasto.

Seuraavana päivänä (tiistai 5.7) valittiin suunnaksi Vänö-Hiittinen. Matka olikin s/y Nathalien tähän asti vauhdikkain. Meno oli kuin pesusoikossa, mutta sivumyötäinen tuuli ja iso maininki loivat puitteet mahtaville surffeille. Loki näytti monesti pitkälle päälle runkonopeuden :-) Puolessavälissä gasti väläytti ideaa jatkaa matkaa seuraavana päivänä Hankoon. Tässä oli kuitenkin yksi mutta, veneestä uupui B sarjan merikartta. Ajateltiin tämän löytyvän Kasnäsista, satamakonttorista. Ei oltu kuitenkaan näköjään ainoita koska kyseinen sarja olikin paikasta loppu. Pikainen soittokierros Taalintehtaan kauppoihin ja huoltamoihin antoi saman tuloksen. Onneksi kapteenin isä ilmoitti halukkuutensa tulla viettämään iltaa Kasnäsiin ja samalla tuoda puuttuva kortti (kiitos Joppe!). Ilta vietettiin saunoen ja syömällä ravintolassa. 

Kokemuksia Kasnäsista
 • Sinisimpukan luontokeskus ja hieno geologinen luontopolku
 • ravintola ja kylpylä ( pienestä lisämaksusta satamamaksuun)
 • kauppa mistä löytyy kaikki tarvittava ja rannassa mukavia pikkupuoteja
 • paikat lähinnä yhteysaluslaituria voivat olla hieman keinuvia alusten tullessa.


Ensimmäisen päivän purjehduksella oli aikaa kuvata.

Nähtiin monta laivaston alusta kahden ensimmäisen päivän aikana.

Kasnäsin kalliot tarjosivat loistavat puitteet kiipeilyharjoittelulle.

Löydä Nathalie. Vinkki: pieni mutta pippurinen ;)

2 kommenttia:

 1. Heh. Tiedän tuon tunteen kun aina laiturin lyhyin masto. Mutta pienellä veneellä on rento mennä. Rantautumiset jne. eivät ole lainkaan sellainen stressi kuin isommalla. Itse olen jo 2 kertaa ollut kölistä kiinni pohjassa alkukauden aikana. Ts. nauttikaa pikkuveneellä purjehtimisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Vaikka satama olisi ihan täynnä löytyy yleensä joku kapea väli mihin mahtuu. Meidänkin köli tosin löytää sen pohjan silloin tällöin ;)

   Poista