sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kasnäs - Airisto 6. - 7.7.2016

Kun B sarjan merikortti oli saatu alkoi, suunnittelu miten matka jatkuisi. Huomasimme, että viikonloppuna on Hangon regatta, jonka ruuhkan halusimme välttää. Se tarkoitti siis sitä, että Hangosta olisi pitänyt lähteä ennen viikonloppua. Sääennusteet lupailivat kuitenkin huimia tuulia, jopa 19 m/s puuskissa ja tietenkin vastaista takaisin tullessa. Mietittiin eri vaihtoehtoja ja lopulta päätimme jättää Hangon seuraavaan viikkoon. Kasnäsista kaikkiin muihin suuntiin lähteminen tuntui huonolta vaihtoehdolta läntisen puoleisilla tuulilla. Kryssi Paraisille oli kuitenkin inhimillisen mahdollinen ja niinpä päätimme lähteä sinne kovimmilta tuulilta suojaan. 

Kryssi taittui kakkos reivillä ja nenäliinan kokoisella keulapurjeella. Vauhtia oli kuitenkin mukavasti ihan viimeistä pätkää lukuunottamatta. Päivä oli lämmin mutta märkä. Aallot pärskivät sitloodaan välillä oikein kunnolla. Perillä tarkistettiin vauriot. Huomattiin aamulla yhden ratsastajan katkenneen ja myös isopurjeen mastoliikissä oli 10 cm repeämä joka teipattiin satamassa. Toivottavasti pysyy kasassa kunnes saadaan korjattua kunnolla. Kylmä ja märkä miehistö lämpeni Airiston auringossa ja  loistavassa saunassa.

Torstai (7.7) aamu oli harmaa ja tuulinen ja päätettiin pitää harvinainen satamapäivä. Käytiin testaamassa hotellin aamiainen joka osoittautui loistavaksi ideaksi. Hinta oli huokea ja tarjolla oli kaikkea mitä aamiaiselta voi haluta mukaanlukien päivän lehdet. Päivä jatkui valokuvaus kierrroksella jalkaisin Stormälön niemen kärkeen. Vaikka satamassakin tuuli kovaa oli ero Airiston tuuliin huomattava. Kärjessä ei meinannut pysyä pystyssä. Ja vaikka ei satanut, pärskeitä tuli mereltä vaakasuoraan. 

Ilta olikin sitten sateinen ja melko viileä (onneksi Nattassa on lämppäri). Saatiin vielä seuraa gastin äidistä joka oli käynyt turussa ostamassa uudet ratsastajat (tack Anu!). Syötiin vielä ravintolassa mainiot pizzat. Loppuilta meni nauttien, saunoen, veneellä blogia päivitellen ja lukien. 

Kokemuksia Airistolta
  • satamasta on tullut meidän luottosatama silloin kun kaivataan palveluita. 
  • hieno loivasti syvenevä hiekkaranta ja loistavat saunatilat naisille ja miehille (lauteilta näkymät merelle). Purjeihtijoille plussaa, että saunaan pääsee 18-23. Ei mene saunavuoro ohi vaikka olisi myöhään satamassa
  • hyvät laiturit, poiju tai aisa kiinnityksellä
  • laitureilla vesi ja sähkö. 
  • polttoaine ja septityhjennys
  • satamakonttori myy peruselintarvikkeita, varaosia ym.
  • rannassa pikkuinen vaatepuoti jonka gasti voisi tyhjentää kokonaan ;-)
  • hotellissa ravintola ja aamiainen
  • satamasta löytyy kaikki tarvittava ja on suojaisa ja rauhallinen

Where´s Waldo?


Tuuli meinasi viedä kapteenin mukanaan.

Näin paljon mukavampaa oli olla tuulelta suojassa satamassa kuin merellä gastin mielestä.

Melkoinen ero aallonmurtajan eri puolilla.Pienet joutsenenpoikaset taistelivat rannassa aaltoja vastaan.
Onneksi pääsi välillä emon siipien suojaan. 

Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti