lauantai 5. syyskuuta 2015

Airisto ja kotisatamaan,16-17.7.15

Ahvenanmaan retken viimeinen satama oli Airisto. Alkuperäinen suunnitelma oli jäädä Dalskärin, mutta koska tuulet olivat suotuisat ja seuraavaksi päiväksi oli luvattu melko heikkoa tuulta päätettiin mennä lähemmäksi kotisatamaa. 

Illalla pilvet kerääntyivät ja ukkonen jyrisi. Sadetta tuli pari kertaa kaatamalla, mikä ei hirveästi haitannut kun oltiin jo turvallisesti satamassa. 


Tummat ukkospilvet Airiston sataman yllä.

Sadekeli oli loistava syy köllötellä sisällä hyvän kirjan parissa.

Seuraavana päivänä otettiin hidas lähtö. Viimeiselle etapille mukaan tuli gastin äiti ja vaari. Käytiin vielä ravintolassa syömässä ennen lähtöä (oli erittäin hyvää). Purjehdus takaisin kotisatamaan oli kuin monta purjehdusta samassa. Välillä aurinko paistoi. Pari kertaa tuli vettä kaatamalla. Tuuli kääntyili koko ajan. Välillä kryssittiin 10m/s tuulessa kun taas hetkeä myöhemmin mentiin melkein myötätuuleen ja sitten kelluttiin pläkässä. Ja kaikki tämä noin 12 mpk matkalla. 

Kotona oltiin perjantaina alkuillasta ja matka jatkui taas seuraavan viikon tiistaina. Siitä lisää kunhan gasti saa aikaiseksi kirjoittaa ja käytyä kaikki kuvat läpi.

Alkumatkasta taivas oli vielä melko sininen.

Saderintamat näkyivät jo kaukaa. Onneksi kuurot olivat kuitenkin melko lyhyitä.

Sadekeli ei haitannut kun tiesi että pääsee kotiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti