maanantai 31. elokuuta 2015

Sandvik (Kökar), Åland 13.7.15

Odottelimme aamulla hetken illalla tilattuja sämpylöitä ennen kuin pääsimme matkaan Rödhamnista. Koska matkaa Rödhamnista Kökariin olisi väyliä pitkin tullut yli 40 mpk päätimme lähteä etelään ja tulla omaa väylää Föglön alapuolelta. Näin matka lyheni yli 10 mpk ja oli vielä ok yhden päivän purjehdukselle. Edellisiltana oli tehty tarkka reittisuunnitelma suuntineen ja etäisyyksineen.

Edettiin Kapteenin laskemien reittipisteiden mukaan leppoisasti. Viileä aamu vaihtui lämpöiseen iltapäivään ja matkan puolessavälissä loppui tuuli. Meri ja taivas sekoittuivat toisiinsa ja horisontissa oli vaikea erottaa missä kulkee raja. Matkan varrella nähtiin satoja ruokkeja ja viisi hyljettä. Uteliaat hylkeet seurasivat venettä pää pinnalla ja sukelsivat kun lähestyimme noustakseen taas pintaan meidän takana. 

Perillä Kökarissa oli melko täyttä ja redillä myös useampi vene. Käveltiin kirkolle ja ihasteltiin maisemia.Seuraavana päivänä olikin jo aika suunnata takaisin kansallispuistoon ja pikkuhiljaa kohti Turkua. 


Peilityyni ei ole purjehtijan unelmakeli, mutta loistava sää bongata hylkeitä. 

Matkan varrella ei nähty ainuttakaan venettä. 

Sandvikin rantakalliot ja kahvila täyttyivät illalla ihmisistä. 


Kökarin kirkko ja luostarin rauniot ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. 

Kirkon puutarhassa oli ruusupensaat täydessä kukassa ja huumaava tuoksu.Vanhan munkkiluostarin rauniot löytyvät kirkon vierestä.  


Hyvä tietää:

  • satamasta löytyy pieni kauppa jonka valikoima on laaja
  • kirkko on kävelymatkan päässä, mutta satamakonttorista voi myös vuokrata polkupyöriä
  • sataman molemmilla puolilla on melko matalaa. Matalikot on kuitenkin merkitty viitoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti