torstai 13. elokuuta 2015

Kastelholm, Åland 10.7.2015

Päivä olisi voinut alkaa paremminkin. Ensin septityhjennys ei toiminut ja samalla alkoi vielä sataa. Onneksi se oli vain pieni kuuro. Kun yritettiin nostaa keulapurjetta, rulla pyöri vain yhteen suuntaan (kiinnipäin). Keulan nostin oli pyörinyt etustaagin ympärille, mikä teki purjeen avaamisesta mahdottoman tehtävän. Lopulta mentiin melkein koko matka moottorilla kun tuulikin oli olematon. 

Peittojen kuivatusta matkan varrella.

Perillä Kastelholmassa ajateltiin ottaa keulapurje alas ja tehdä tarvittavat korjaukset. Koska tuuli yltyisi iltaa kohden, päätettiin laskea purje heti. Ei se tietenkään mennyt niin helposti kuin ajattelimme. Keulan falli oli jumissa eli purje ei tullut kuin puoleen väliin ja puuskainen tuuli vaikeutti laskemista. No, saatiin se lopulta vedettyä alas asti. Kapteeni nostettiin vielä mastoon tarkistamaan, että siellä kaikki on hyvin. Saatiin apua naapuriveneesta ja vielä puosuntuoli lainaksi. 


Jännittävän alkuillan jälkeen tehtiin pieni kävely linnalle ja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon sekä käytiin saunassa. Päätettiin vielä palkita itsemme syömällä Smakbyssä jossa ruoka olikin erinomaista. 
Hyvä tietää:
  • laiturista löytyy poiju-, tolppa- ja aisapaikkoja
  • sataman ystävällinen palvelu sai meiltä täydet pisteet
  • satamasta löytyy pikku "kirjasto", joka toimii periaatteella ota yksi, jätä yksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti