lauantai 4. heinäkuuta 2015

Viikonloppupurjehdus 26-28.6.2015 (Seili, Brännskär, Airisto)

Tämän vuoden ensimmäisen viikonloppupurjehduksen kohteet valittiin vasta matkan varrella. Lähdettiin perjantai iltana kohti Etelä-Airistoa. Alkumatka sujui mukavasti ja vauhtia oli hyvin. Jossain vaiheessa huomattiin kuitenkin, että jääkaappi ei käy. Gasti tarttui pinnaan sillä aikaa kun kapteeni selvitteli missä vika. Samaaan aikaan yritettiin päättää mihin jäädään ensimmäiseksi yöksi. Lopulta emme jaksaneet Seiliä pidemmälle.

Seilissä oli lampaat rannassa vastassa (jäi kuvaamatta kun siirtyivät yöksi johonkin muualle). Perillä kamppailtiin vielä hetki jääkaapin kanssa ja saatiin se lopulta toimimaan. 

Jatkettiin matkaa lauantai aamupäivällä aurinkoisessa säässä. Sää muuttui kuitenkin täysin juuri kun oltiin päästy Prostvikin ohi. Yhtäkkiä tuuli yltyi ja pilvet tummeni. Loppumatka olikin tiukkaa kryssiä (kaato)sateessa. Gastia tämä ei niin haitanut kun päällä oli uusi takki ja housut (kumisaappaat oli kylläkin autossa). Tämän seurauksena käytiin heti maanantaina ostamassa myös kapteenille uudet housut. Purjehdittiin Gullkronan kautta Stenskäriin. Vierassatama oli kuitenkin täynnä ja tuuli osui ikävästi poukamaan. 

Jatkettiin matkaa vielä Brännskäriin ja saatiinkin viimeinen paikka suojan puolelta.  Perillä aurinko lämmitti taas mukavasti. Käveltiin saarikierros, joka jäi viime kerralla väliin ja käytiin katsomassa illan esiintyjiä. 


Sunnuntaina saattiin nauttia ensimmäisestä oikein kesäisestä säästä merellä (onneksi oli shortsit mukana). Tuuli oli kuitenkin olematon ja mentiin alkumatka moottorilla. Pysähdyttiin Stormälön vierassatamaan moikkaamaan apugastia. Onneksi pysähdyttiin, koska sillä aikaa tuuli nousi ja päästiin loppumatka purjeilla oikein hyvää vauhtia.
1 kommentti:

  1. Hauska vanhan postikortin tunnelma toisessa ja kolmannessa kuvassa !
    Me tehtiin sama havainto: kipparin sadehousut on tärkeä ostos gastille. Ensimmäisten vuosien sanat "miehisto kapinoi" kuvaavat meillä tilannetta jossa minä olen pinnassa sateessa ja toinen joko kyyristelee sprayhoodin alla tai jopa lekottelee salongissa lukemassa.

    VastaaPoista