torstai 14. elokuuta 2014

Björkö, Nauvo 23 - 24.7. 2014

Koska sinilevää tuntui olevan joka paikassa päätettiin pelata varman päälle. Björkön saaresta löytyy sisäjärvi, joten suunnattiin sinne. Oltiin ajateltu käydä vain uimassa ja sitten vielä jatkaa matkaan, mutta laiskuus iski ja jäätiin yöksi. Veneitä olikin parhaimmillaan yli 60. Lahden poukama oli aivan täynnä ja myöhemmin myös meidän ympärille alkoi kerääntyä naapureita. Isompia veneitä oli myös redillä.

Illalla kierrettin hieno luontopolku. Gastin idea kiertää polku vastapäivään, jotta ehdittäisiin korkeimmalle kohdalle juuri ennen auringonlaskua osoittautui aika huonoksi. Kylttejä oli lähes mahdoton löytää väärästä suunnasta. Ensi kerralla taidetaan kiertää taas oikeaan suuntaan. Heinikosta tarttui myös mukaan matkan ensimmäinen ja ainut punkki gastin nilkkaan. 

Seuraavana aamuna oltiin ensimmäinen vene joka irrotti köydet. Päätettiin tyhjentää septitankki vielä ennen varsinaista lähtöä, kun pohjukassa on sopivasti kelluva asema. Gasti kompastui kaiteeseen ja tömähti aika kovaa tyhjennyslautan päälle (taidettiin samalla herättää koko saari) vain todetakseen, että tankki oli jo täynnä. Ei muuta kuin seuraavaa satamaa päin....Björkön järvi muistutti enemmän maauimalaa kuin rauhaisaa luonnonsatamaa. Kallioilla oli kymmeniä ihmisiä ja samoin vedessä.Järvi ja takana meri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti