perjantai 6. kesäkuuta 2014

Pohjan maalausta

Viimeiset viikot ollaan oltu melkein joka ilta veneellä. Nyt näyttää jo todella paljon paremmalta kuin viime syksynä. "To do"-lista lyhenee päivä päivältä ja vesillelasku on jo ihan kulman takana.
WC on asennettu. 


Vielä olisi Ikean kassissa kasa puuosia  asennettavana.
Sisällä näyttää jo aika hyvältä, varsinkin jos vertaa lähtötilanteeseen.
Sitlåda on melkein valmis. Penkit on esihiottu ja saumattu uudestaan. Kaksi penkkiä oli niin huonossa kunnossa, että vanhat rimat vaihdettiin uusiin. Loppuhionta muutaman päivän päästä.
Keskiviikkona maalattiin pohja underwater primerilla.Eilen pohja maalattiin myrkkymaalilla.


Saatiin eilen myös vanha nimi pois, nyt pitää tilata uudet tarrat.

6 kommenttia:

 1. Moi. Näytätte korjanneen päälaipion alareunan vaihtamalla sinne uuden vanerinpalan. Miten tarkallee nottaen teitte vaihdon? päälleviiluttamalla, vai vaihtamalla koko hapertuneen osan? jouduitteko katkomaan oviaukon karmeja, vai meniko pala paikoilleen ja uraan ihan nätisti pujottamalla? Mulla on sama projekti tässä työn alla. On päässyt aika haperoksi menemään laipio tuosta kohtaa...

  VastaaPoista
 2. Moi. Meillä laipio ei ole hapero vaan ainostaan pinnasta tumma ja hioin sitten tietenkin viilun läpi kun yritin saada nätimmäksi. Toi palanen on ohutta laminaattia joka liimattiin siihen kun ei vielä löydetty sopivaa ohutta viilu vaneria. Tarkoitus on vielä vaihtaa se myöhemmin. Tuosta saadaan sitten mitat uudelle palaselle. Paikalleen palanen meni helposti. Laminaatti on laipiosta millin-pari koholla, joten nyt laitetaan siihen joku mahdollisimman siro lista. Upottaminen onkin sitten astetta hankalampi projekti. Mielellään otetaan neuvoja vastaan jos saat itse tehtyä vaihdon hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Kannattaa kysellä viiluja puukeskukselta, tai lahden viilukeskukselta, myös pohjalla on liike, nimeltään Mahohany josta voi löytyä oikeat tarpeet. Katsotaan miten saan korjattua oman laipioni. Kenties Se on blogikirjoituksen arvoinen... :)

   Poista
  2. Katos. Ennakoiva tekstinsyöttö teki jekkuja. Siis Lohjalla ja Mahogany...

   Poista
 3. Hei! Kiitos kivasta blogista! Teidän vessa näyttää niin hienolta. Meilläkin juuri hankittu Avance 245. Oletteko saaneet jollakin konstilla poistettua mustia pisteitä (likaa tai kulumaa) sitloodan pohjalaatikoiden kansista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne ja onnea uusille veneen omistajille! Toivottavasti saadaan nauttia hyvistä tuulista tänä kesänä. Tarkoitatko esim. koneen luukkua? Me käytettiin erillaisia harjoja (juuriharjaa, hammasharjaa) ja taidettiin aloittaa ihan fairylla ja pahimpiin tahroihin mietoa klorite liuosta.

   Poista