keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kevätkunnostusta...

Veneellä on tapahtunut taas aika paljon viime viikkojen aikana. Ollaan mm:

- hiottu ja lakattu kaikki irtonaiset puuosat (noin 50 kpl) sekä laipiot
- irroitettu läpiviennit
- avattu peräsin ja aloitettu kuivattaminen
- purettu ja huollettu WC
- myllytetty pintoja ja haettu oikeita sävyjä gelcoat korjauksiin
- otettu pressu ja teline pois
- pesty pohja 
- hiottu sitloodan teakkeja
- käyty läpi sähkövetoja
- irroitettu loki ja kaiku (joista ainakin kaiku täytyy uusia)
- tehty uusi kulkuluukku ja ohjainlistat
- irroitettu etuluukku ja tiivistetty kokonaan uudelleen 

Tehtävälista on kuitenkin vielä kilometrin pituinen...

4 kommenttia:

 1. Hei, onnea kunnostusprojektiin! Meillä on ihan sama vene kunnostuksen alla. Kohteena mm. uusi webasto, patjat, septitankin ja pöntön asennus, uudet seinäverhoilut, pohjan primer-käsittely ja viimeisenä puuosien lakkaus. Olisi pari kysymystä siitä:
  -Tuliko teidän puuosista hyvät?
  - Hioitteko ihan puulle asti vai jätittekö vanhaa lakkaa pohjalle?
  - Mitä lakkaa käytitte?

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiva kuulla, että jollain muullakin paljon tehtävää vielä :) Pyrittiin hiomaan puuhuun asti, laipioissa sai kylläkin olla aika varovainen koska viilu on todella ohut. Lakka oli Unica super ja osista tuli hyvät. Ainut mille vielä pitää tehdä jotain on päälaipio jonka alaosassa on tummentumaa. Onnea kunnostusprojektiin!

  VastaaPoista
 3. Kovasti on ollut puuhaa teillä! Onneksi kevätkelit ovat hellineet. Lakkasitteko Unicalla ulkonakin olevat puuosat? Kyseessähän on uretaanialkydilakka, eli käytännössä muovi joka ei imeydy puuhun lainkaan. Olen itse käyttänyt samaa kamaa, huonolla menestyksellä. Kokemukseni mukaan Unica irtoaa veneolosuhteissa puusta viimeistään kahden vuoden kuluttua suurina keltaisina lastuina. Irtoaminen ilmeisesti liittyy allaolevaan öljyyn, jota tiikissä on luontaisesti, aikaisempaan lakkakerrokseen tai lakassa olevan naarmun kautta lakan alle pääsevään kosteuteen.

  Tällä hetkellä minulla on kokeilussa on kiinanpuuöljypohjainen Rustins-venelakka. Toivottavasti se kestäisi paremmin. Puuvenefoorumilla tupataan käyttämään paljon myös LeTokinois-merkkistä lakkaa. Toivon kuitenkin hartaasti että teillä on parempi onni lakan kanssa kuin minulla oli.

  VastaaPoista
 4. Sanos muuta! Kiva puuhata ulkona kun aurinko paistaa. Kaikki on lakattu samalla Unicalla, pari ensimmäistä kerrosta reilusti ohennetulla lakalla. Täytyy toivoa että pysyy meillä paremmin (laitetaan kuitenkin noi toiset korvan taakse jos ei pysy) :)

  VastaaPoista